Frissítés:

ÁNYK v3.21.0

• Technikai módosítások

A Java-alapú programok telepítéséhez javasolt az ÁNYK Szerviz/Frissítések funkciója vagy a nyomtatványkereső használata. Mindkét lehetőség segítségével kiválaszthatja majd telepítheti a használni kívánt nyomtatványt.

ÁNYK használatához szükséges feltételek

  • A számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog.

A telepítés főbb lépései

  1. Az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretprogram letöltése.
  2. Az ÁNYK Szerviz/Frissítések funkciójának segítségével a nyomtatvány kiválasztása, majd telepítése. Ha a nyomtatványhoz tartozik súgó állomány, mely a kitöltést segíti, javasolt annak is a kiválasztása, majd telepítése.
  3. Újabb nyomtatványok telepítése esetén csak a 2. lépést kell ismételni. A keretprogram ismételt telepítésére csak az ÁNYK verzióváltása esetén van szükség. A keretprogram frissítése elvégezhető az ÁNYK Szerviz/Frissítések menüpontján keresztül is, ebben az esetben az új verzió használata előtt az alkalmazást kérjük indítsa újra.

Az ÁNYK keretprogramból az elektronikus bevallás küldés lehetőségének (ügyfélkapus kapcsolat) ellenőrzéséhez használja a 09teszt nyomtatványt.

További az ÁNYK egyes funkcióit részletesen is bemutató információs anyagaink letölthetőek PDF formátumban: