Egyéni vállalkozók bevallási adatai

Információ

Az állami adó- és vámhatóság a bevallási adatok alapján, évente - a bevallási határidőt követő harminc napon belül - adózónként közzéteszi az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (Evectv.) szerinti egyéni vállalkozók bevételi, jövedelmi adatait és adófizetési kötelezettségét. Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) 262. §-ában előírt közzétételi kötelezettség az Evectv. szerinti egyéni vállalkozókra vonatkozik. Az Evectv. rendelkezéseit nem kell alkalmazni az e törvény 2. § (2) bekezdésében felsoroltakra (a családi gazdaságokról szóló törvény szerinti mezőgazdasági őstermelőkre, ügyvédekre, közjegyzőkre, állatorvosokra, egyéni szabadalmi ügyvivőkre, önálló bírósági végrehajtókra), így a közzétételi kötelezettség esetükben nem áll fenn. 

Az adatokat az alábbi lekérdező szolgáltatás igénybevételével érheti el, 11 jegyű adószám első 8 számjegyének (törzsszám) megadásával.

Felhívjuk figyelmét, hogy kizárólag az Evectv. szerinti egyéni vállalkozók NAV által hibátlanul feldolgozott bevallásadatai (személyijövedelemadó-bevallás, KATA bevallás) kérdezhetők le.

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók esetében kizárólag a kisadózó vállalkozásra vonatkozó bevételi értékhatárt meghaladó bevétel és annak adója kerül megjelenítésre, továbbá a jelezzük, hogy 2022. szeptember 1-jétől kizárólag az Evectv. szerinti egyéni vállalkozók lehetnek a kata alanyai.

Az adatok forintban értendők.