Csoportos adószám-lekérdezés

Információ

Köztartozásmentes adózók csoportos lekérdezése

KOMA-nyomtatvány benyújtásával lehet jelentkezni a NAV honlapján megjelenő köztartozásmentes adózói adatbázisba.

37. számú információs füzet Tájékoztató a köztartozásmentes adózói adatbázisról.

Tájékoztatás a közzétett adatok közhitelességéről.

A köztartozásmentes adózói adatbázisban az az adózó szerepelhet, aki/amely a közzétételt megelőző hónap utolsó napján a következő feltételeknek megfelel [az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 260. §]:

·       nincs a NAV-nál nyilvántartott 5 000 forintot meghaladó nettó adótartozása, valamint 30 000 forintot meghaladó adótartozásnak nem minősülő köztartozása;

·       az esedékes bevallási és befizetési kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti (erről a KOMA-nyomtatvány beadásakor nyilatkozni kell);

·       nem áll csődeljárás, végelszámolás, kényszertörlési, illetve felszámolási eljárás alatt;

·       ha csoportos adóalany tagja, akkor a csoportos adóalanynak nincs áfa- vagy társaságiadó-tartozása;

·       adó megfizetésre kötelezettként nincs lejárt esedékességű tartozása.

Azoknak az adózóknak, akik/amelyek az adatbázisban szerepelnek, nem kell "nullás" igazolást bemutatniuk, ha az igazolás bemutatását egyébként jogszabály írja elő, továbbá - igazolás helyett - bármely felhasználó elfogadhatja azt [az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet 24. § (3) bekezdése].

Az egyéni vállalkozók és az adószámos magánszemélyek szabadon dönthetnek arról, hogy az adatbázisban adószámmal, adóazonosítójellel vagy esetleg mindkét azonosítószámmal szerepelnek.

Az űrlap teteje

Szűrőfeltételek megadása:

A Tallózás gomb segítségével adja meg a lekérdezendő adószámokat, adóazonosítókat tartalmazó állományt, majd nyomja meg a kiválasztott állomány betöltése gombot.

Felhívjuk figyelmüket, hogy néhány ezer adószám lekérdezése - főleg csúcsidőben (10 és 14 óra között) - hosszabb ideig is eltarthat.
Kérjük, ne indítsák feleslegesen újra a lekérdezést.
Az űrlap alja