Tisztelt Látogató!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új kiállítással gazdagítja az Aeropark Repülőmúzeumát, melyből a repülőtéri vámszolgálat történetét, a pénzügyőrök mindennapjait, munkájuk érdekes pillanatait ismerheti meg az egyenruhás és a repülőtéri élet iránt érdeklődő közönség.

2024. június 13-án megnyitotta kapuit a NAV múzeumbusza a budapesti Aeropark Repülőmúzeumában.

A tartalmas tárlaton megismerhetők például a különböző „történelmi” korszakok ma már különösnek tűnő vámszabályai, de az is, hogy a találékony utasok ezeket hogyan próbálták kijátszani. Láthatók lefoglalt tárgyak, a repülőtér világa korabeli fényképeken, korhű egyenruhák; kiderül, melyek voltak a legnagyobb repülőtéri kábítószerfogások, s hogyan segítik felfedésükben a pénzügyőröket a szolgálati kutyák; mit tesznek a NAV-osok a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok védelméért.

A kvízek, játékok interaktív környezetet kínálnak a látogatóknak, sőt a gyerekek találhatnak egy saját játékkuckót, ugyanis külön „bejáraton” át juthatnak a „pilótafülkének” berendezett játéktérbe. 

Aki szeretne a repülőtér zártabb világába a pénzügyőrök szemszögéből betekinteni, akit vonz az egyenruhások világa, keresse a NAV kiállítását az Aeropark Repülőmúzeumában!