Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (a továbbiakban: ONYA) már a 2101 és 2201 számú (bevallás az egyes adókötelezettségekről az államháztartással szemben a 2021. és 2022. évre), a TAONY (társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozat) és a SPORTBEJ (bejelentés a látvány-csapatsport támogatásáról a Tao. tv. 22/C. § alapján) jelű nyomtatványok is kitölthetők. A webes alkalmazás használatához nincs szükség külön segédprogramra, ugyanakkor az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) valamennyi funkcióját biztosítja, sőt, az adózó által feltüntetett és a NAV nyilvántartásában szereplő adatok összevetése is megvalósul, amelyre az ÁNYK használata során nincs lehetőség. Így a nyomtatvány még beküldés előtt korrigálható.

Az ügyintézés az ONYA felületen azért is gyorsabb és egyszerűbb, mert az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a NAV által ismert adatokat, ezért a felhasználónak már csak a tartalmi adatokat kell beírnia. Különösen igaz ez a TAONY jelű nyomtatványra, ahol a belépés után már csak a nyilatkozat időszakát, és a társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatra vonatkozó jelölést kell megadni, ezt követően a nyilatkozat beküldhető.

Az ONYA a NAV honlapján a főoldalon vagy a Nyomtatványok menüpontban az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” szövegre kattintva, valamint a https://onya.nav.gov.hu linken érhető el.