Nem zárható ki, hogy a pénzügyőrök egy tragédiának vették elejét az intézkedéssel. Egy 36 éves ukrán férfi ült annak a hatszemélyes kisbusznak a kormánya mögött, amelyben 21 illegális bevándorlót zsúfoltak össze. A Pozsonyba tartó gépkocsi padlóján 12 férfi, 3 nő és 6 gyermek préselődött egymásnak. A hosszú ideig tartó utazás a levegőtlen térben akár az utasok rosszullétéhez vagy fulladásához is vezethetett volna, de ennek elejét vették az egyenruhások. A megszeppent utasok a pénzügyőrök kérdéseire afgán állampolgárnak mondták magukat, de okmányaik nem voltak.

A pénzügyőr járőrök a sofőrt és utasait átadták a hatáskörrel rendelkező Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.  

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal