A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei az M5-ös autópályán ellenőriztek egy bolgár járművet, ami a fuvarlevél szerint Németországba szállított csomagokat. A járőröknek gyanús lett egy sorszám nélküli felrakodási jegyzék, ezért alaposabban utánanéztek a szállítmánynak. A rendben lévő áruk között találtak négy beazonosíthatatlan, nagy csomagot. A dobozokba összesen 195 darab Dior, Boss, Armani, Nike és Adidas feliratú sapka, öv, pulóver és kabát volt behajtogatva. A ruházati termékeket a szakértők is alaposan szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hoztak volna forgalomba. 

A NAV munkatársai a több mint 8,6 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. 

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelentenek.