A bűnszervezet fő profilja az volt, hogy a Budapesti Nagybani Piac egyes zöldség- és gyümölcskereskedőinek állított ki fiktív belföldi beszerzési számlákat, miközben a cégek az árut a valóságban a Közösség területéről közvetlenül szerezték be. A számlagyár strómanok nevére íratott cégei emellett számos más tevékenységről is állítottak ki valótlan tartalmú számlákat, sőt a bűnszervezet áruszállítást és logisztikai adminisztrációt vállalt. A cégháló ezekkel a módszerekkel összesen csaknem kétmilliárd forint áfát csalt el.

A költségvetést ért kár megtérüléséért a NAV jelentős mennyiségű készpénzt, nagy értékű gépjárműveket, ékszereket, befektetési aranyat, illetve még nem használt luxus ruházati termékeket is foglalt, továbbá bankszámlákat és ingatlant zárolt. A kutatásokon a pénzügyőrök adózatlan jövedéki termékeket is találtak. Az akciót a NAV MERKUR Bevetési Egysége is segítette, a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának revizorai és végrehajtói pedig a gyorsan romló árukészlet elárverezésében működtek közre.

A NAV nyomozói az ügyben 20 gyanúsítottat hallgattak ki, a bűnszervezet vezetőit pedig időközben le is tartóztatták. Ha bűnösségük beigazolódik, a költségvetési csalásért akár 20 évet is kaphatnak.