Szokásos „furgonos csütörtöknek” indult az egyenruhások napja, ugyanis Sormás térségében, a hétvége közeledtével növekszik az átutazó kisteherautók száma. A pénzügyőrök az egyik ilyen autóban találtak rá a titokzatos fekete palackokra és az autó oldalkárpitja alatti rejtekhelyekre.

Csomagokban sorakoztak a borral töltött sötétvörös üvegek, de volt közöttük néhány feketére festett könnyebb palack is, amely mint kiderült, cigarettával volt tömve. A lelepleződés elég okot adott a pénzügyőröknek a raktér alapos átvizsgálásához. A járműben összesen 1058 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A 42 éves váltósofőr azt mondta, hogy a jogsértő élvezeti termékeket ő maga rejtette el, de erről kollégája nem tudott.

Az egyenruhások a közel 2,3 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas