Közel félmillió liter, illegálisan gyártott, különféle tisztítószert foglalt le a NAV egy állampolgár közérdekű bejelentése nyomán. A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai és a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei a fővárosban ellenőriztek két raktárat, ahol bő 400 ezer liter, már szállításra és értékesítésre összekészített, ismert, közkedvelt márkájú folyékony mosószert, tisztítószert, öblítőt és sampont találtak. Az épületekben halmokban állt a több mint 800 zsák vákumozott só és egyéb alapanyag. Összesen kétszáz raklapnyi mennyiséget tettek ki a csomagoláshoz szükséges kartonok, flakonok és címkék, ami megközelítőleg hat nyerges vontató teljes kapacitásának felel meg.

A NAV budapesti nyomozói egy héten át szemlézték a gigantikus mennyiségű folyadékokat, alapanyagokat és csomagolóanyagokat, amit lefoglaltak és bűnjelraktárba szállítottak. Noha tisztítószerekről beszélünk, a budapesti ipartelepen higiéniai szempontból erősen kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették össze szállításra az illatos portékát.

A termékek jogtulajdonosai úgy nyilatkoztak, hogy nem eredeti árukról van szó, egyszóval: hamisak. A nyomozás iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult, amelyben megvizsgálják a különböző folyadékok összetételét is. Az értékesítésre szánt termékek erősen megkérdőjelezhető tisztítási hatékonyságán túlmenően még komolyabb problémát jelentethetett volna, ha forgalomba kerülésük után esetlegesen ártottak volna felhasználóik egészségének.