A NAV járőrei egy középkorú férfi által vezetett járművet vontak ellenőrzés alá Budapest egyik külkerületében. A büntetlen előéletű férfi nagyobb mennyiségű, ismert mosószer védjegyével ellátott műanyag flakonokban szállított mosógélt. A termékek külső jegyei alapján megállapítást nyert, hogy azok jogvédelem alatt álló termékek utánzatai.

A nyomozók eljárása során kiderült, hogy a férfi az illegális mosószert nem kizárólag szállítja, hanem értékesíti is. Hovatovább, annak előállításáról is ő gondoskodik, „feketén” foglalkoztatott munkásaival, családi házának hátsó kertjében. Az önjelölt mosószergyáros a gyártáshoz szükséges alapanyagokat (például: só, habképzőszer, flakonok, kupakok, kartondobozok) is önállóan szerezte be, Budapest különböző pontjairól.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hamis mosószerek előállításával közel 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak. Amennyiben a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülne, az a vásárlókra is veszélyt jelentene, hiszen a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt. 

A nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében készpénzt és targoncákat foglaltak le, illetve a bűncselekmény elkövetését bizonyító bűnjeleket szállítottak el a kutatásokkal érintett helyszínekről. Volt olyan helyszín, ahonnan zárjegy nélküli cigaretta, kábítószer, hamisnak tűnő borotvapenge és ruha került elő, az ezekkel kapcsolatos további eljárásokat megindították. 

Az önjelölt mosószergyáros letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.