A különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma 10-20 doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre. A NAV továbbra is fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére.

A Zala vármegyei revizorok ezúttal egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton ismeretlen eredetű Elf Bar került elő. Az akcióban részt vevő Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei lefoglalták az illegálisan forgalmazott termékeket. Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indult eljárás.

Nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.