A pénzügyőrök egy osztrák autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű és a csomagok tüzetes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartó és az utastér ülései közötti rejtekhelyről, egy zöld ponyvával letakarva, 31 fehér dobozból több mint 21 kilogramm fogyasztási dohány került elő. A férfi a dohányt magáénak vallotta, azonban annak adózott voltát igazolni nem tudta.

Ezzel egy időben Ásotthalomnál egy magyar rendszámú Peugeot lett gyanús a NAV munkatársainak. A pénzügyőrök a motortérből nyitható levegőszűrő helyén festés nyomaira lettek figyelmesek.  A műszerfalon található LCD panel mögött kialakított rejtekhelyről összesen 100 doboz Pall Mall márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki.

A félmillió forintot meghaladó értékű füstölnivalót a pénzügyök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett több mint egymillió forint bírságot szabtak ki.