A pénzügyőrök egy szerb személygépjárművet és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A Szerbiából Olaszországba tartó autó sofőrje elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a trélert vontató járművet félreállították, hogy tüzetesen is megvizsgálhassák. A tréler ellenőrzésekor kiderült, hogy azt házilag átalakították és az így létrehozott rejtekhelyet telepakolták cigarettával. Ezután az autó átkutatása következett. A pénzügyőrök ugyan látták a friss szerelés nyomait, azonban nem találtak a vázszerkezeten utólag beépített nyílást, ezért drasztikusabb eszközökkel szerelték szét a járművet. A kutatás meghozta az eredményt, mert az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból és a trélerből, összesen 9070 doboz – Marlboro és Winston márkájú - adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőröket is meglepte ez a megoldás, hiszen az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra „építették fel” újra a járművet.

A NAV a 6,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított autót lefoglalta.  A sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

cigarettaszállítmány_1 cigarettaszállítmány_1

cigarettaszállítmány_2 cigarettaszállítmány_2

cigarettaszállítmány_3 cigarettaszállítmány_3