A résztvevők megvitatták a BEPS Átfogó Keretrendszerének legújabb fejleményeit. Az intézkedések kapcsán szóba került egyebek mellett a négy BEPS minimum standard és a gazdaság digitalizációjához kapcsolódó munka, a nemzetközi és regionális szervezetek bevezetést segítő kezdeményezései, és a Multilaterális Instrumentum (MLI) nemzeti jogrendszerbe ültetésének kérdései.

A résztvevők Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bulgária, Cseh Köztársaság, Grúzia, Magyarország, Jordánia, Kuvait, Litvánia, Lengyelország, Boszniai Szerb Köztársaság, Románia, Szerbia és a Szlovák Köztársaság pénzügyminisztériumainak és adóhatóságainak tisztviselői voltak, valamint képviseltették magukat az Ázsiai Fejlesztési Bank, a Svájci Együttműködési Iroda, a PwC, a Deloitte, az EY, a KPMG és a McKinsey & Company helyi szervezetei, az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olaj Vállalata, kereskedelmi kamarák (Német-Azerbajdzsáni Kereskedelmi Kamara, Amerikai Kereskedelmi Kamara Azerbajdzsánban, Azerbajdzsán-Franciaország Kereskedelmi és Iparkamara) és az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem. A találkozót Ilkán Valiyev, az Azerbajdzsáni Köztársaság Adóügyi miniszterhelyettese és Ben Dickinson, az OECD Adópolitikái és Adminisztrációs Központján belül működő Nemzetközi Kapcsolatok és Fejlesztés Főosztály vezetője nyitotta meg. A találkozó társelnökei Orkhan Musayev, az Azerbajdzsáni Köztársaság Adóügyi Minisztériumától és Wolfgang Büttner az IOTA Titkárságtól voltak.

A találkozó eredményei megtalálhatóak az OECD honlapján a Társelnökök Nyilatkozatában (https://www.oecd.org/tax/beps/oecd-and-eurasian-officials-meet-in-azerbaijan-to-discuss-beps-implementation-and-solutions-to-the-tax-challenges-of-digitalisation.htm).