Akadálymentesítési nyilatkozat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkötelezett amellett, hogy honlapját, mobilalkalmazását a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás honlapjára (https://onya.nav.gov.hu) vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Ez a honlap/mobilalkalmazás csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek. Az akadálymentességi ellenőrzés az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás tesztoldalát – az ott elérhető nyomtatványok körét – érintette.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

Egyelőre nem garantált valamennyi felhasználói kör számára az akadálymentes működés, mivel a szerkesztett nyomtatványsablonok külön komponensei a rendszernek, azok egyenlő esélyű hozzáférése csak később lesz biztosított.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Ez a nyilatkozat 2020. október 20-án készült, a szervezetünk által végzett önértékelés alapján, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2020. szeptember 30-án készült értékelésének figyelembevételével.

A nyilatkozatot legutóbb 2022. november 18-án vizsgálták felül.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a webmaster@nav.gov.hu e-mail címen jelezheti.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35. Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35. Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070, e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu.

Ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem kap, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől, akkor bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

Budapest, 2023. január 19.

Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke