Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) elérhetők a 21RENDNY, 22RENDNY és a 23RENDNY nyomtatványok (Rendelkezés a 2021., 2022. és 2023. évre vonatkozóan a társaságiadó-előleg kedvezményezett célra történő felajánlásáról). A társaságiadó-előleg felajánlásáról rendelkező nyilatkozatok így közvetlenül a webes alkalmazásban is kitölthetők és benyújthatók.

Az ONYA-hoz nincs szükség külön segédprogramra, ugyanakkor az alkalmazás az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) összes funkcióját biztosítja és többletszolgáltatásokat is nyújt.

Az ügyintézés az ONYA-ban gyorsabb és egyszerűbb, az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a felajánló adatait. A program megmutatja a felajánló előlegfizetési időszakát (havi vagy negyedéves) és a mérlegfordulónapot is. A rendszer ellenőrzi a feltüntetett adóelőlegének összegét is, ami a rendelkezés alapja. Jelentősen gyorsítja a kitöltést, hogy a felajánlással érintett időszak (hónap, negyedév) megadása után a kitöltendő sorokat megszűri a rendszer. A program segítséget nyújt az igazolás adatainak kitöltésében is.

Az ONYA elérhető a NAV oldalán az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás menüpontból, valamint a https://onya.nav.gov.hu linken.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal