A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024-ben elindítja az eÁFA-rendszert, az áfabevallások elektronikus összeállításának és benyújtásának támogatására.

Az általános forgalmi adózásban új korszakot nyitó fejlesztés célja az ügyféli igények minél teljesebb kiszolgálása, a kötelezettségek jogszerű teljesítésének elősegítése és az adminisztráció csökkentése, például az M-lapok kitöltési kötelezettségének kiváltásával.

A digitalizált megoldás gép-gép kapcsolatban és webes felületen lesz elérhető a felhasználók számára. Az eÁFA-val lehetőség nyílik a releváns adóhatósági adatok – például befogadott és kiállított számlák, vámeljárások adatai – lekérdezésére, valamint, az áfaanalitika elkészítése, illetve adóhatósági adatokra alapozott validációja mellett, a bevallási kötelezettség egyszerű teljesítésére.

Az új működési modellt, illetve az eÁFA funkcióit nyilvános fórumon mutatjuk be

2023. november 14-én, 10 órától 

a NAV Informatikai Intézetének Pro Portorio termében

(Budapest, XIV. kerület, Hungária körút 112-114.).

Ha programunk felkeltette érdeklődését, várjuk a bemutatóra! Szervezete részéről két személy részvételét tudjuk biztosítani, így tehát lehetősége van további egy vendég meghívására is.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit 2023. november 6-áig tehet meg a ki.ekif@nav.gov.hu címen. Eseményünk nem sajtónyilvános.

Budapest, 2023. október 31.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal