Németországba tartott az a kisteherautó, amit a pénzügyőrök az M1-es autópálya Concó pihenőbe kikísértek, hogy ellenőrizzék. Az egyenruhások halk, nyüszögő hangra lettek figyelmesek. A raktér átvizsgálásakor négy, apró, Bichon jellegű kölyökkutyát találtak, két lezárt dobozban.

A járőrök azonnal értesítették a Komárom-Esztergom vármegye hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy az állatok érvényes útlevéllel, csippel és veszettség elleni oltással nem rendelkeznek, továbbá épphogy nyolchetesek lehetnek. A sofőr az állatokhoz semmilyen okmányt nem tudott bemutatni, majd amikor szembesült a hatósági problémával, rögtön lemondott az állatok tulajdonjogáról.

A kölykök jól vannak, jelenleg egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik.

Figyelem! Ha valaki házi kedvenccel szeretne az Európai Unión belül utazni, az utazás előtt állatútlevelet vagy állategészségügyi bizonyítványt kell kiváltania. Az állatútlevelet vagy állategészségügyi bizonyítványt a lakóhely szerint illetékes állatorvos állítja ki, ha az állat rendelkezik a szükséges védőoltásokkal, azonosítása transponderrel megoldott és elérte a szállításra alkalmas életkort! Amennyiben kedvencünkkel harmadik országba kívánunk utazni, a célország erre vonatkozó szabályait is figyelembe kell venni.