A MERKUR Bevetési Egység az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyére kiterelt egy szegedi férfit, akinek az autójában 5000 doboz, adózatlan, zárjegy nélküli, külföldi cigarettát találtak a dél-alföldi pénzügyi nyomozók.

A férfi tartózkodási helyén tartott kutatás során további 1915 doboz cigaretta került elő, egy vele összefüggésbe hozott Csongrád-Csanád vármegyei lakos raktára pedig nem csak cigit, hanem fekete zacskókba csomagolt vágott dohányt is rejtett.

Itt azonban nem ért véget a hatósági eljárás. Egy másik helyszínen a pénzügyőrök tetten érték az egyik elkövetőt, aki mit sem sejtve, épp az autójából pakolta ki az illegális füstölnivalót.

Az intézkedések alkalmával 4 helyszínen, mindösszesen 10006 doboz zárjegy nélküli, adózatlan cigarettát és 4 kg zárjegy nélküli vágott dohányt foglaltak le munkatársaim. Az elvont jövedéki adó, mint vagyoni hátrány összege eléri a 16 millió forintot. A nyomozók két embert hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás bűntette miatt. Az ügyben további gyanúsítottak kihallgatása várható.