Érdemes böngészni a NAV online árverési oldalát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árverési felületén (https://arveres.nav.gov.hu) országosan mintegy kétezer ingóság között lehet válogatni. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges.

Az Elektronikus Árverési Felületen (EÁF) a NAV által lefoglalt ingóságokra, ingatlanokra, valamint üzletrészekre lehet licitálni és az árverésre meghirdetett tételek regisztráció nélkül is megtekinthetők. Az oldalon a keresés különböző kategóriákra, valamint megyékre szűkíthető. Az ajánlattevő személyes adatai nem nyilvánosak, azt az árveréskor senki nem láthatja.

Többek között ruhaneműk, számítástechnikai vagy elektronikai eszközök, illetve gépjárművek közül lehet választani.

Vas megyében februárban elegáns, minőségi, márkás ruházati termékeket is árvereznek.

Az árverezendő vagyontárgyakról minden esetben található rövid leírás és fénykép. Az árverések előtt a NAV a hirdetményben szereplő időpontban biztosítja a vagyontárgyak megtekintését és az árverezési szabályok megismerését.

Aki szeretne részt venni az árverésen, annak célszerű áttanulmányozni az oldalon (https://arveres.nav.gov.hu) található üzemeltetési szabályzatot.

A licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Akinek még nincs, néhány perc alatt nyithat ügyfélkaput a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban. Ehhez mindössze személyazonosító igazolványra (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) és saját e-mail címre van szükség. Az ügyfélkapus azonosítás után meg kell adni a kért személyazonosító adatokat, valamint telefonszámot és e-mail címet.