Interneten hirdették a hamis mosószert

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai próbavásárlás során hamis mosószereket, öblítőket foglaltak le. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben.  

 

A pénzügyőrök egy közösségi oldalon feladott hirdetés alapján végeztek próbavásárlást. Egy szekszárdi parkolóban találkoztak az eladóval, akinek az autójában az ellenőrzéskor 27 flakon mosószert, 6 öblítőt, 7 tisztítószert, 17 öblítőt találtak, ami mind hamisítványnak bizonyult. A kocsi átvizsgálásakor előkerült még több doboz magyar adójegy nélküli cigaretta is.

A 116 ezer forint értékű árut a pénzügyőrök lefoglalták. A cigarettát gyorsított eljárásban, jövedéki bírság kiszabása mellett elkobozták. A hamis vegyi árukkal kereskedő férfi ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indított a NAV.

A felderítésekről készült fotók, videók letölthetők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról. Amely médiumnak még nincs hozzáférése a médiaszerverhez, felhasználónevet és jelszót a sajto@nav.gov.hu e-mail címre küldött üzenetben kérhet. Az esetlegesen előforduló, azonosításra alkalmas momentumok - rendszámok, személyek arca - kitakarását kérjük a felvételek felhasználása előtt.