Csempészcigi kenyérben és a föld alatt

Kenyérben próbálta becsempészni a cigarettát az országba egy férfi Záhonynál. Tiszabecsen egy férfi éjszaka hordta le egy földalatti bunkerbe az adózatlan cigarettát. Utóbbi esetben orgazdaság elkövetése miatt indult eljárás.  

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a személyi poggyászok ellenőrzésénél találtak rá a gyanús tapintású kenyérre. Miután rendszeresen találkoznak legkülönfélébb csempészmódszerekkel, nem okozott meglepetést, mikor rábukkantak a magyar adójegy nélküli füstölnivalóra.  

Bár sokan próbálkoznak élelmiszerekben (pl. üdítőitalos dobozban, savanyúkáposztában), használati cikkekben elrejteni a cigarettát, a NAV pénzügyőrei megtalálják a gondosan újracsomagolt termékekbe eldugott csempészárut, ráadásul kis mennyiség esetén is több százezer forintra rúghat a jövedéki bírság.  

Tiszabecsen már régóta figyeltek egy csempészet, illetve annak elősegítése, valamint orgazdaság miatt a NAV látókörébe került férfit a pénzügyőrök.  Egy éjszakai járőrözéskor gyanús mozgást észleltek a családi háza udvarán, így átvizsgálták a területet. Az udvaron egy föld alatt kialakított, falazott üreget fedeztek fel, melyben több mint 35 ezer doboz, 40 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A férfi éjszakánként hordta le a földalatti helyiségbe a dohányárut, melynek eredetét nem tudta igazolni.  

A pénzügyőrök a 40 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták és a férfi ellen orgazdaság elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.