Ötmillió forint értékű cigit találtak Booval a pénzügyőrök

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzéseket. Egy román utánfutós kisbuszban mintegy 5 ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak.

 

A pénzügyőrök az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán egy román kisbuszt állítottak meg.

A NAV munkatársai az utánfutó ellenőrzéskor kartondobozokban nagy mennyiségű cigarettát találtak, ezért a pénzügyőrök értesítették a NAV pénzügyi nyomozóit. A kisbusz átvizsgálását a ságvári szolgálati helyen folytatták Boo, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével.

A NAV munkatársai az ellenőrzés eredményeként 484 karton adózatlan cigarettát találtak, amelyet a pénzügyi nyomozók lefoglaltak. A füstölnivaló értéke megközelítőleg ötmillió forint.

A pénzügyőrök költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, valamint hatmillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.. A kiszabott bírság megfizetésének biztosítására a gépjárművet és az utánfutót lefoglalták.

A közleményhez tartozó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót. A filmek, fotók a NAV Facebook oldalán is megtalálhatók: https://www.facebook.com/NAVprofil/