Mindennel bukott

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy olyan kamiont állítottak meg, amely minden lehetséges szabályt megszegett: a kamion és a pótkocsi nem rendelkezett érvényes forgalmi engedéllyel, sem hitelesített tachográffal, az áru saját számlás áruszállítói engedéllyel, a sofőr pedig jogosítvánnyal és még az útdíjat sem fizették be.  

A NAV Somogy megyei pénzügyőrei EKÁER ellenőrzésen, Böhönyén egy kamiont állítottak meg, amely 30 köbméter tűzifát szállított Érdre. A pénzügyőrök hamar észrevették, hogy a vontatmányra a kamion hátsó rendszámát helyezték fel. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kamion műszaki vizsga érvényessége már májusban lejárt, a sofőr a pótkocsira vonatkozóan pedig nem tudott forgalmi engedélyt felmutatni.  

Miután a gépjármű vezetőjét felszólították, hogy igazolja vezetési és pihenő idejét, kiderült, hogy a gépjármű hitelesítés nélküli tachográf készülékkel közlekedett. Az utolsó hitelesítés 2015 áprilisában lejárt. A sofőr az áru átvizsgálásakor saját számlás áruszállítási engedélyt nem tudott felmutatni, a tehergépjárműre pedig még útdíj vásárlás sem történt.

 A gépjármű vezetője az igazoltató pénzügyőröknek gépjármű vezetői képesítési igazolványt sem tudott felmutatni, a jogosítványát már korábban bevonták.  

A szabálysértések sokasága miatt pénzügyőrök a kamiont visszatartották és értesítették a Marcali Rendőrkapitányságot.