Minden illegális dolgot megtaláltak a pénzügyőrök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjének északi oldalán tartottak ellenőrzéseket. Egy román teherautóban 704 liter alkoholt, dohánytermékeket, gyógyszereket, hamis Zippo márkajelzéssel ellátott öngyújtókat és kábítószergyanús növényi származékot is találtak.

 

Az M7-es autópálya sóstói pihenőjében a pénzügyőrök egy román teherautót állítottak meg, ami két utasával Spanyolország felé tartott.

A csomagok felnyitásakor a NAV munkatársai különböző kiszerelésű műanyag palackokban, kannákban összesen 704 liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli alkoholterméket találtak. A raktér átvizsgálásakor pedig 4 kilogramm zárjegy nélküli vágott dohányra és csaknem 260 doboz román zárjeggyel ellátott cigarettára bukkantak.

A NAV munkatársai a teherautóban a fentieken kívül 24 doboz gyógyszerkészítményt és 18 „Zippo” márkajelzéssel ellátott öngyújtót találtak. A szakértő megállapította, hogy az öngyújtók a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

A pénzügyőrök a hamis öngyújtókat, az engedély nélkül tartott gyógyszereket, valamint a jövedéki termékeket lefoglalták, és megközelítőleg 2,5 millió forint jövedéki bírságot állapítottak meg.

A jármű átvizsgálásánál Boo, a NAV kábítószer- és cigarettakereső kutyája egy gyanús csomagot jelzett, amelyből csaknem 210 gramm, összesen 178 kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó filter került elő. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot büntetőeljárás keretében lefoglalták, és az ügyet feljelentéssel átadták a Siófoki Rendőrkapitányságnak.

A közleményhez tartozó videofelvétel médiaszerverünkről letölthető: http://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót. A filmek, fotók a NAV Facebook oldalán is megtalálhatók: https://www.facebook.com/NAVprofil/