Kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök

Archív: 2017.05.31.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjében egy román gépjárművet ellenőriztek. A furgon átvizsgálásakor 4 fehér bichon jellegű kölyökkutyát találtak, amelyet a Siófoki Állatvédő Alapítvány telephelyére szállítottak.

A NAV Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjének északi oldalán egy román gépjárművet ellenőriztek, amelyet egy román sofőr vezetett. A furgon átvizsgálásakor 4 fehér bichon jellegű kölyökkutyát találtak. A kutyákhoz tartozó állategészségügyi könyvek üresek voltak, a tulajdonos nem volt feltüntetve. A kölyökkutyákat eladásra szánták Olaszországba.

A pénzügyőrök a helyszín biztosítása mellett értesítették a Somogy Megyei Kormányhivatalt is. A kiérkező hatósági állatorvos megállapította, hogy a kölyökkutyákban nem található chip, amelyet a későbbiekben pótolt.

Mivel nem volt igazolás a kötelező oltásokról sem, a hatósági állatorvos megállapította, hogy a kölyökkutyák járványügyi veszélyt jelenthetnek, ezért megtiltotta további szállításukat. A kutyák a Siófoki Állatvédő Alapítvány telephelyére kerültek, pillanatnyilag karantén alatt állnak. Az alapítvány tájékoztatása szerint az oltások hiánya és a szállítási körülmények miatt két kiskutya orvosi ellátásra szorul.