Csomagnak álcázták a csempészárut

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M7-es autópályán egy román rendszámú kamionban 724 liter alkoholterméket és 83 karton adózatlan cigarettát találtak. Az ügyben több mint 2,8 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki.

 

A pénzügyőrök az M7-es autópálya balatonlellei pihenőjénél ellenőriztek egy román kamiont, amely csomagokat szállított Romániából Spanyolországba. A csomagok átvizsgálása során különböző kiszerelésű műanyag palackokban összesen 724 liter azonosítatlan alkoholtermékre és 83 karton, magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak.

A kamion vezetője az alkohol- és dohánytermékek származását, eredetét igazolni nem tudta, ezért azt a pénzügyőrök a helyszínen lefoglalták a teherautóval együtt, mivel kereskedelmi mennyiségű alkoholt és cigarettát szállítottak vele.

A román sofőr birtokolta, szállította a termékeket, ezért a NAV munkatársai terhére több mint 2,8 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, amelyet másnap megfizetett. A pénzügyőrök költségvetési csalás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

 

NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága