A NAV segít az Ügyfélkapunyitásban

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai segítenek az Ügyfélkapunyitásban. Az ügyfélfogadási idő mellett egyeztetett időpontban és helyszínen, például a munkahelyeken várják azokat az adózókat, akik még nem rendelkeznek Ügyfélkapuval.

A NAV Somogy megyei munkatársai legutóbb az OTP Bank kaposvári fiókjában jártak. A banki dolgozók munkaidő után, a bankban várták a NAV ügyintézőit. Az alkalmazottaknak lehetőségük volt Ügyfélkaput nyitni vagy lejárt, elfelejtett jelszavukat megváltoztatni, és kérdezhették a NAV munkatársait az Ügyfélkapu használatáról.

Az Ügyfélkapu nyitása ingyenes, csak pár percet vesz igénybe. Az adózó személyes adatain kívül csak egy aktív e-mail cím megadása szükséges. Az Ügyfélkapunak számtalan előnye közül az egyik, hogy a NAV egyre több eljárásban elektronikusan küldi az adózóknak a hivatalos iratokat, így például a várt igazolás, kérelem-elbírálás hamarabb megérkezik.

AZ Ügyfélkapu használatának néhány további előnye:

  • nem kell sorban állni és a nyitva tartási időhöz igazodni, ha valaki bevallását szeretné benyújtani, vagy igazolást kér,
  • folyamatosan nyomon követhető az adófolyószámla állapota,
  • elektronikus értesítések fogadhatók, nemcsak a NAV-tól, hanem egyéb szervezettől is,
  • ellenőrizhető a munkáltatói bejelentés.

 

NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága