Trendi és illatos hamisítványok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 24 millió forint
értékű hamis parfümöt és 132 pár hamis cipőt foglaltak le az M1-es
autópályán.

A pénzügyőrök egy lengyel autót ellenőriztek, ami a fuvarlevél szerint 3 raklap árut szállított Romániából Németországba. A sofőr elmondta, hogy az autót Budapesten rakodták meg, ezért a NAV munkatársai a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A pénzügyőrök a raktérben Nike feliratú sportcipőket és különféle márkajelzésű (Chanel, Dior) parfümöket találtak. A kiérkező szakértő megállapította, hogy mind a lábbelik, mind az illatszerek hamisítványok.

Az összesen 24 millió forint értékű hamis árut a NAV munkatársai lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

A közleményhez tartozó fotók és videofelvétel a médiaszerverünkről letölthetőek: http://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót.