Több ezer fura nevű parfüm a dobozokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötezer hamis parfümöt foglaltak le Komárom-Esztergom megyében.

 

A pénzügyőrök egy német rendszámú kisteherautót ellenőriztek az M1-es autópályán. A sofőrtől kapott okmányokon semmilyen információ nem szerepelt az áruról, és elmondása szerint neki sem volt tudomása arról, hogy mit szállít, ezért a NAV munkatársai átvizsgáltak a járművet.

A raktérben lévő dobozokban a pénzügyőrök több mint ötezer üveg, különféle márkajelzésű (Armani, Hugo Boss, Paco Rabanne, Gucci, Versace) parfümöt találtak, amelyek ránézésre is silány minőségű utánzatnak tűntek. A kiérkező szakértő megállapította, hogy az illatszerek valóban hamisítványok.

A NAV munkatársai a mintegy 28 millió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

A közleményhez tartozó fotók és videofelvétel a médiaszerverünkről letölthetőek: http://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót.