Bankkártyás adófizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál

Egyre népszerűbb a bankkártyás adóbefizetés a NAV ügyfélszolgálatain. Ma már nem kell feltétlenül csekket kitölteni és a postán sorban állni a befizetéshez. 2017-ben Heves megyében eddig 26 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában.

A bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók valamennyi fizetési kötelezettségüket teljesíthetik bankkártyával. A befizetéskor nyilatkozni kell, hogy melyik adónemre, milyen összegben számolja el a hivatal a befizetést. Így egyetlen tranzakcióval több adónemen fennálló kötelezettség is teljesíthető. A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán és egyre több kirendeltségén is elérhető már ez a szolgáltatás.

A bankkártyás fizetés a vásárlásoknál alkalmazott POS terminálon keresztül történik, és a Visa, Visa Electron, American Express, MasterCard, MasterCard Electronic és Maestro kártyatípus használható.

A lehetőség egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy Heves megyében 2017-ben már 26 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában, 7 millió forinttal többet, mint 2016-ban. A legmagasabb egyösszegű befizetés meghaladta az 1 millió forintot.

A NAV honlapján (http://nav.gov.hu/) az ügyfélszolgálati kereső program segítségével tájékozódni lehet a legközelebbi ügyfélfogadási helyről és a nyitvatartásokról.

További részletek a honlapon és a NAV 35. információs füzetében olvashatók.