Lovas kocsit is lefoglalt a NAV

Lovas kocsit, bútorokat és műszaki cikkeket is lefoglalt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kazincbarcikai családtól, akik összességében több tízmillió forintos adótartozást halmoztak fel. 2011 óta több fizetési felszólítást is kapott a család és számos esetben próbált velük kapcsolatba lépni a hivatal – sikertelenül. 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számos olyan ügyféllel áll kapcsolatban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, akiknek adótartozásuk van, de azt megpróbálják lehetőségeikhez mérten törleszteni. A NAV is igyekszik a jogkövető magatartást tanúsító adózóknak minden segítséget megadni és kialakítani a mindenki számára megfelelő törlesztési ütemezést. 

 

Az ügyben érintett kazincbarcikai családdal is többször próbált kapcsolatba lépni a NAV. A megkeresésekre azonban nem reagált a család.  Már több tízmillió forintos adótartozásuk halmozódott fel. Ezért döntött úgy a hivatal, hogy megpróbálja behajtani a tartozást – ingólefoglalást rendeltek el. 

 

Az otthontartózkodó családtagok minden eszközzel megpróbálták megakadályozni az eljárást; volt olyan ajtó, amiből kivették a kilincset, egy szekrényt pedig meg is rongáltak. Ezt követően az egyik adóst a rendőrök elvezették az eljárás akadályozása miatt. Végül – tartozásukra részben fedezetet nyújtó – mintegy 3 millió forint értékű ingóságot, vagyontárgyat foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a családtól. Tévéket és egyéb műszaki cikkeket, fából faragott foteleket és ülőgarnitúrát, valamint a portán tárolt lovas kocsit, a hozzá tartozó lószerszámokkal együtt. 

 

A lefoglalt ingóságokat a NAV elszállította és árverésen értékesíti majd.

 

 

A felderítésről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

 

2016.02.20.