Lefoglalt gépeket adott el a pékségnek

Nyújtó- és dagasztógépekkel, mérlegekkel, kemencével és hűtőkkel együtt került elszállításra egy külföldi állampolgárok által működtetett pékség teljes berendezése. A több tízmillió forintos adótartozással rendelkező vállalkozásnál miután – a megadott határidőn belül - nem fizette be adótartozását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtói megjelentek és elszállították a korábban lefoglalt berendezéseket. A gépeket elárverezik majd, az abból befolyó vételár a fennálló tartozás egy részére fedezetet biztosít.

 

Szerencsen és Miskolc belvárosában is volt üzlete annak a pékségnek, amely néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel. A NAV végrehajtói ezért lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat és közölték a pékség külföldi képviselőjével, hogy amennyiben - a törvény által biztosított határidőn belül - befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben a lefoglalt gépek elszállításra és értékesítésre kerülnek.

 

Mivel a vállalkozás a megadott határidőn belül nem fizette be tartozását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtói elrendelték a lefoglalt gépek elszállítását. Az összehangolt akció során kiderült, hogy a szerencsi üzletet időközben bezárta a vállalkozás, azonban ott megtalálhatóak voltak a korábban lefoglalt eszközök. A miskolci pékség NAV által lefoglalt berendezését pedig – a foglalás ellenére - értékesítette egy másik vállalkozásnak. Ez azonban nem akadályozta a végrehajtási eljárást, amely során az üzletekben található nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, öltözőszekrényeket, ipari hűtőket, kemencéket, de még a bemutató pultokat is elszállítatta a NAV.

 

A lefoglalt ingóságok elektronikus árverés keretében meghirdetésre kerülnek a https://arveres.nav.gov.hu oldalon, ahol azokra bárki licitálhat.

 

 

A felderítésről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

 

2016.02.28.