Az ideges pakolás eredménye

Csaknem fél millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon a vasgyári piac közelében. A férfi ellen orgazdaság bűncselekmény vétsége miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

A NAV pénzügyőrei Miskolcon a vasgyári piacnál végeztek ellenőrzést, amikor az egyik mellékutcában egy dobozokat pakoló férfit vettek észre. A pakolás közben idegesen körbe tekintgető férfit a pénzügyőrök figyelni kezdték. A férfi több dobozt is kihozott a házból, majd igazoltatták őt. Kiderült, hogy magyar adójegy nélküli cigarettát pakolt az autójába. Nem mondta meg, hogy hová és kinek szállította volna az illegális árut.

 

A pénzügyőrök átvizsgálták a férfi házát és autóját, ahonnan összesen 172 doboz különböző márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta és több mint 11 kilogramm vágott dohány került elő, melyet a NAV munkatársai lefoglaltak.

 

Mivel a férfinél talált illegális áru értéke mintegy félmillió forint, ezért ellene orgazdaság bűncselekmény vétsége miatt büntetőeljárás indult a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

 

A felderítésről készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaszerveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

 

2016.01.15.