Legfrissebb híreink

2020.08.04. | Ismét bukott a garázsbutik

A NAV munkatársai év végén füleltek le egy békéscsabai garázsban működő „rejtett” butikot. A közelmúltban ismét a helyszínen jártak. 

2020.06.15. | Vevő helyett pénzügyőr érkezett

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy család autójában és garázsában.

2020.04.24. | Nem tanultak a büntetésből, újabb szállítmányt kellett megsemmisíteni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy korábban már vizsgált cég teherautóját ellenőrizték Békés megyében. A társaság a büntetésből és a kényszerpihenőből nem tanult, megint meg kellett semmisíteni az egész szállítmányt.

2020.04.06. | Ismét rengeteg igazoltalan eredetű zöldség

A NAV munkatársai Békés megyében a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán ellenőrizték azt a hét tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni. 

2020.04.02. | A mágnes után felbukkant a chipes verzió is

Egy hónapon belül több olyan teherautó-sofőrt is tetten értek a NAV munkatársai Gyula közelében, akik a menetíró készüléket kijátszva próbálták pihenés nélkül elérni úti céljukat.

2020.03.25. | Baleset után megpróbálta elrejteni a cigit

Több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy közúti baleset helyszínén. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

2020.03.23. | Hamis volt a több ezer liter mosószer

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a kamiont, melynek sofőrje a raktérben szállított áru eredetét nem tudta igazolni.

2020.03.18. | Hűtés nélkül szállítottak több tonna félsertést

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy lengyel teherautót, ami a megengedettnél egy tonnával több árut szállított, ráadásul szabálytalanul. 

2020.03.11. | Engedély nélkül adta volna a kolbászt

A NAV munkatársai Békés megyében a 47-es főúton ellenőrizték azt a 3,5 tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

2020.03.03. | Parkolóban, ismeretlentől, adózatlan dohányt venni nem jó üzlet

Mintegy 13 000 szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.

2020.02.24. | A zöldség fele megint nem az asztalra került

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a csaknem két tonna különféle zöldséggel és gyümölccsel megrakott teherautót, melyről kiderült, hogy az áru nagy részéről nincsenek papírok és még a sofőr is feketén dogozott.

2020.02.18. | Még most is dübörög a tűzifabiznisz

A NAV folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az adózókat, akik kockázatosnak minősített árukkal kereskednek. Így került a figyelem középpontjába egy Békés megyei székhelyű tüzép is, mely korábban havonta több alkalommal jelentett be tűzifa behozatalt Romániából, azonban az utóbbi időben ez a szám egyre csökkent. Az adatgyűjtés megerősítette azt a gyanút, hogy a tüzép továbbra is nagy forgalmat bonyolít.

 

2020.02.14. | Az út szélén hevert, gondolta, hazaviszi

Kétmillió forint értékű adózatlan fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy férfi kocsijában. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

2020.02.06. | Feketén szervezett buszos utakat

Békés megyében kapcsolták le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai azt az utazásszervezőt, aki mindenféle engedély nélkül, saját szakállára szervezett buszos kirándulásokat. Adót nem fizetett, az utasainak pedig semmilyen jogi lehetőségük, biztosításuk nem lett volna kártérítésre, ha valami rosszul sül el az utazások alatt.

2020.02.05. | Egyre többen buknak a tachográf manipulálásával

Rövid időn belül két olyan teherautó-sofőrt is tetten értek a NAV munkatársai Gyula közelében, akik a menetíró készüléket kijátszva próbálták pihenés nélkül elérni úti céljukat.

2020.01.23. | 60 liter ismeretlen eredetű szeszesital a csomagtartóban

Ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le Békés megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy közúti ellenőrzéskor.

2019.07.09. | 810 doboz cigi saját fogyasztásra

 Archív: 2019.12.31.

Több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy férfi kocsijában. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

2019.07.04. | Egy jó megérzés miatt bukhatja a feketeprofitot

Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megye egyik félreeső útján, a hajnali órákban ellenőriztek egy megközelítőleg 24 tonna fát szállító román kamiont.

2019.07.04. | Több mint 7000 liter párlat eredetét nem tudta igazolni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Békés megyében ellenőriztek egy bérfőzdét, melynek egyik elzárt épületrészében több mint 7000 liter igazolatlan eredetű párlatot találtak. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás, és a jövedéki bírság meghaladja a 33 millió forintot.

...Korábbi hírek