RangAdó
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2010.02.22.
Régiós döntők után a RangAdó

Adó-zoók és Támadók az országos fináléban
Régiós döntőkön tették próbára tudásukat a múlt hét végén a RangAdó 2. selejtezőin túljutott csapatok, és az így állva maradt legjobb hét csapat legközelebb március 5-én, Budapesten mérkőzik meg.

Archív: 2011.01.01.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal második alkalommal rendezte meg az adózási ismeretekről, középiskolásoknak szóló vetélkedőjét. „Az adózás közös ügyünk” gondolat jegyében a versengésre ezúttal 445 csapat jelentkezett az ország minden részéből. Az öt fős társaságok már hónapok óta vetélkedtek. Az első körben három internetes kérdéscsokorra kellett válaszolniuk a csapatoknak és ez alapján hívták be a régiók legjobb eredményt elért csapatait.

A régiós döntőkön 12 feladatot kellett megoldani a résztvevőknek. A hangsúly ezúttal a szakmai ismeretek alkalmazásán, a kreativitáson, az önálló gondolkodáson és az interaktivitáson volt. A csapatoknak egyebek mellett bemutatkozó plakátot kellett készíteni, ami igencsak megmozgatta a fantáziájukat. Tetszést aratott a „most mutasd meg!”, a sajtónyilatkozat és a tárgy-adósztori elnevezésű feladat is.

Erős, jól felkészült csapatok vettek részt a régiós vetélkedőn A vetélkedő mindenütt izgalmasan alakult, volt olyan régió, ahol még a nehezebb feladatok eredményei sem osztották meg a mezőnyt, másutt azonban az első helyezett szinte végig vezetett, ezért a könnyeket idén "megúszták" a közreműködők.

A végeredmény mindenütt szoros küzdelemben született meg. A legtöbb csapatot (87) felvonultató Közép-magyarországi Régióban a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium XMS csapata győzött.

Az Észak-alföldi Régióban a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakközépiskola Rangfalók gárdája lett az első.

A Dél-alföldi Régióban a szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézménye Tám-adók csapata nyert.

Dél-Dunántúlon a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium Adó-zoók elnevezésű társasága diadalmaskodott.

Észak-Magyarországot a Hatvani Középiskola Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájának Lázadók csapata képviselheti.

A Közép-dunántúli Régióban a komáromi K-EMÖ Széchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskola tax(i) nevű öt fős csapata lett az első.

Nyugat-Dunántúlról a győri Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Pindúr-Pandúrok csapata jutott be a fináléba.

 

A NAV weboldalai szerzői jogvédelem alatt állnak.
A honlapon szereplő információk változatlan tartalommal és formában szabadon terjeszthetők.

  
  
rss
1054 Budapest, Széchenyi u. 2. - Telefon: +36 (1) 428-5100