Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Felhívás a Regisztrációs Adó Adatlap és Betétlap (RAA 2.0) verzióváltásával kapcsolatban
2016.01.04.

Archív: 2017.01.01.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2016. január 1-jétől változik a regisztrációs adóigazgatási eljárás kezdeményezésére szolgáló Regisztrációs Adó Adatlap (a továbbiakban: RAA), és Betétlap. 2016. január 1-jét követően benyújtott régi formátumú papír alapú RAA-ok nem kerülnek feldolgozásra, azt a vámhatóság nem fogadja el.

Az RAA 2.0 verzió számú adatlapot és betétlapot kell alkalmazni a papír alapú regisztrációs adóigazgatási eljárási kérelmek benyújtása esetén is. A nyomtatvány gépi (a NAV honlapjáról letölthető ÁNYK-AbevJava/ VPOP_REGADO Java WebStart programmal), valamint kézi úton is kitölthető. Az új RAA és Betétlap, valamint a kitöltési útmutató letölthető a NAV honlapján.

A regisztrációs adóról szóló 2003. évi CX. törvény 10. § (2) bekezdése értelmében az elektronikus ügyintézési lehetőséget kizárólag az elsőfokú normál adóigazgatási eljárások tekintetében lehet igénybe venni. Azt az adó visszaigénylésekor, az adó különös szabályok szerinti megállapítására irányuló eljárásokban, a másodfokú eljárásoknál, valamint a gépjárműflotta-üzemeltető által bérbe adott személygépkocsikkal kapcsolatos adóigazgatási eljárásban alkalmazni nem lehet.

A kitöltési útmutató fontos információkat és utasításokat tartalmaz a nyomtatvány hibátlan kitöltéséhez.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal