Az szja 1+1 százalékáról idén is csakúgy, mint a korábbi években egészen május 20-áig lehet rendelkezni. A tapasztalatok szerint a legtöbben gyermekek gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk egyik 1 százalékát. A felajánlás a NAV felületén kevesebb időbe telik, mint egy pizzarendelés, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelent.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült a több mint 5,5 millió szja-bevallási tervezettel és elérhetővé tette azokat elektronikusan eSZJA felületén. Akinek nincs ügyfélkapuja – a Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt – egy hónappal tovább veheti igénybe a NAV szolgáltatását, azaz április 15-éig kérheti a tervezetek postázását.  Ezzel a lehetőséggel nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson nyomtatott bevallási tervezetéhez.


2020.03.11.

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben a felajánlás csak néhány perc figyelmet igényel az adózóktól.


Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni és ügyfélkaput nyitni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint négy tonna vízipipadohányt találtak egy magyar teherautóban.


2019.12.18.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több mint 9 ezer hamis ruhát találtak egy teherautóban az M43-as autópályán.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szabolcsi munkatársai a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály munkatársaival együtt ellenőrizték az engedély nélküli külföldi árusokat a nyíregyházi piacon. A cél, hogy kiszűrjék azokat, akik az értékesítés szabályait nem tartják be.


Megközelítőleg 9 000 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Pest megyei családi házban. Az illegális dohánytermékeket lefoglalták.


A NAV munkatársai az M44-es gyorsforgalmi úton ellenőrizték azt több mint három tonna hagymával megrakott teherautót, amelynek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai két buszban és egy autóban összesen 1 520 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy teherautóban több mint 46 millió forint értékű hamis parfümöt és ruhát találtak.


A NAV munkatársai egy békéscsabai garázsban működő „rejtett” butikot találtak.


A NAV munkatársai az egyik fővárosi piacon léptek akcióba. A pénzügyőrök több mint 2 500 hamis márkajelzésű terméket foglaltak le és egy üzemet is felszámoltak.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren több mint másfélmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak egy ukrán férfi poggyászaiban. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.


A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a különféle hústermékkel megrakott teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.


Az adórendszer egyre magasabb szintű digitalizációja és a NAV adózókat segítő hozzáállása komoly lehetőséget teremt a magyar gazdaság számára. Így foglalható össze a Nemzeti Adókonzultáción résztvevők, az adózás világának valamennyi szereplőjét képviselők véleménye.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen egy román busz utánfutójában több mint 5 500 doboz adózatlan cigarettát találtak.


Több mint 3,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak egy teherautóbana Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.


Akár tíz év szabadságvesztést is kaphat az a Győr-Moson-Sopron megyei nő, aki több mint 600 millió forintot sikkasztott és további 200 millió forint áfát csalt el különböző egyesületeken keresztül. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban az őt segítő könyvelővel együtt állította elő.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai egy legálisan működő autószerelő műhelyt ellenőriztek, ahol több illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötezer hamis parfümöt foglaltak le Komárom-Esztergom megyében.


Az adózási célú egységes auditállomány (Standard Audit File - Tax, rövidítve SAF-T) az adózással összefüggő, digitalizált könyvelési adatok leírására, átadására kidolgozott adatformátum, amit a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) alakított ki.


Több mint 3 000 szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőriztek két román teherautót, melyek a megengedettnél kétszer több árut szállítottak, ráadásul szabálytalanul. Az ellenőrzés után mindkét rakományt meg kellett semmisíteni.