A NAV gépjárműadóról szóló levelében szereplő, bankkártyás fizetéshez navigáló „FIZETÉS” elnevezésű link használatánál fontos, hogy a befizető újrakattintás nélkül várja meg a fizetés utáni visszajelzést!

  • A NAV levelét akár böngészőben, akár PDF-olvasó programban nyitja meg valaki, a „FIZETÉS” linkre kattintva elindul a fizetési folyamat. Ezután várni kell. Újra próbálkozni csak hibaüzenet esetén (például: technikai hiba, A fizetési szolgáltatás nem elérhető) kell!
  • Ha a befizető eljutott a banki felületre, a bankkártya-adatok megadása után ugyancsak meg kell várni a visszajelzést! Csak a sikertelen fizetésről szóló tájékoztatás után, vagy ha megszakította a fizetési folyamatot, kell újra a linkre kattintani.
  • Ha a bankkártya-adatok megadása után „A fizetés eredménye nem áll rendelkezésre” üzenet érkezik, akkor feltétlenül ellenőrizni kell a banki rendszerben, hogy sikeres volt-e a tranzakció. Az elektronikus tárhelyen megtalálható a NAV nyugtája a befizetésről. Ha a bankszámláról nem vonták le a fizetendő összeget, vagy a NAV elutasító nyugtát küldött, ismét a levél „FIZETÉS” linkjére kattintva kell újra elindítani a befizetést.