A NAV mindig méltányosan jár el az ügyfeleivel és partneri segítséget nyújt az adózók számára. Különösen így van ez a koronavírus-járvány időszakában, hiszen ebben a helyzetben a hivatali ügyintézés – így az adóügyek intézése is – a szokásosnál nagyobb teher.

Sokakat érinthet például a közelgő, 2020. április 14-i határidő kapcsán, hogy a kedvezményezett ágazatokban működő foglalkoztatók számára a 2008 jelű bevallás új verziójú programja teszi lehetővé a kedvezményekre vonatkozó adatszolgáltatást. A kitöltés során a bevallás útmutatóján túl segítséget nyújthatnak a gyakori kérdések, válaszok között közzétett információk.

Fontos hangsúlyozni, hogy akik nem érintettek ezekkel a kedvezményekkel, továbbra is használhatják a 2.0 verziójú kitöltő-ellenőrző ÁNYK programot a bevallás elektronikus beküldésére!

A NAV minden esetben figyelembe veszi az adózói késedelem okát, méltányosan értékeli azt, ezért nem szankcionálja a kedvezményezett ágazatokba tartozó adózókat, akik csak késedelemmel tudják benyújtani a bevallásukat.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal