Elektronikus ügyintézés

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a NAV Szakértői Intézete 2018. január 01-jétől a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben meghatározott módon tart kapcsolatot az ügyféllel és az eljárásban résztvevőkkel (elektronikus ügyintézés).

A Szakértői Intézet felé az ügyfelek számára jelenleg az e-Papír szolgáltatás útján lehetséges a szakmai vélemény iránti kérelem elektronikus benyújtása.

Egyes formanyomtatványok (a Kötelező felvilágosítás iránti kérelmek és a Kötelező érvényű KN-kód besorolás iránti kérelem) a www.nav.gov.hu oldalról ingyenesen letölthető Általános Nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) segítségével, az elektronikus tárhelyen keresztül nyújthatók be a Szakértői Intézet felé.

A Kötelező érvényű Származási Felvilágosítás iránti kérelem papír alapon is benyújtható.

Fontos tudni, hogy a NAV előtti valamennyi eljárás során, így az elektronikusan megvalósított kapcsolattartás során is az ügyfél nevében eljáró személynek igazolnia kell képviseleti jogosultságát.

Az elektronikus kapcsolattartás ügyfélspecifikus szabályairól, technikai elérhetőségéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain, vagy hivatalos internetes honlapján tájékozódhatnak.