A keresési kifejezés megadása

A kereső a beírt kulcsszavak vagy a megadott teljes kifejezés alapján állítja össze a találati listát, tehát keresési kifejezésnek egy vagy több szó is megadható egyszerre, szóköz karakterrel elválasztva.

Attól függően, hogy egy szóra, vagy több szóból álló kifejezésre keres, különböző lehetőségek vannak:

  • Az egy szavas keresésnél a toldalékolt és toldalék nélküli szavakra adott találatok egyaránt bekerülnek a listába. Ezt a "Pontos kifejezésre kereséssel" lehet szűkíteni. Az előző találatokat az "Általános keresésre" kattintva lehet a legegyszerűbben visszakapni.
  • Több kulcsszóból álló kifejezésre kereséskor először a pontos, komplett kifejezésre adott találatokat listázza ki. A bővebb találatokat a "Bővebb találatokért kattintson ide" hivatkozáson keresztül lehet lekérdezni. Itt nem csak magára az adott kifejezésre, hanem az azt alkotó egyes szavakra adott találatok is szerepelnek. A szűkebb listához a "Szűkített találatokért kattintson ide" szövegen keresztül lehet visszajutni.

 

A találati lista szűkítése

A jobb oldali hasáb segítségével lehetőség van a keresési találatok különféle szempontok szerinti szűkítésére. Szűkítésre megjelenési időpont, rovat elhelyezkedés és témakör szerint van lehetőség. Az egyes szűkítési lehetőségek melletti szám a lehetséges találatok számát mutatja akkor, ha az adott feltételt kiválasztjuk. Egy szűkítési feltétel kiválasztása után a találatok ismételten szűkíthetők újabb és újabb szempontok szerint.

A "Dátum szerinti találatok" között a legutóbbi tartalomfrissítésnek megfelelő évszámok szerint, a "Rovatok szerinti találatok" portálon elfoglalt helyük szerint lehet szűrni. Azt, hogy milyen feltételek lettek megadva nyomon lehet követni a találati lista fölött a "Kiválasztott szűrési feltételek"-en keresztül. Itt lehetőség van egy kattintással egy korábbi eredményhez való visszatérésre. Az összes megadott szűrési feltételt a "Feltételek törlés"-én keresztül van lehetőség.

A "Kapcsolódó kifejezések" alatt azok a szavak listázódnak ki, amelyek a keresett kifejezéssel a leggyakrabban szerepelnek együtt.