Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.05.22.

Jurtaházépítő tanfolyam adózás nélkül

Az interneten felnőtteknek hirdetett tanfolyamokat egy magánszemély, akinek üzletszerű vállalkozásához még adószáma sem volt. A mérleg eddig százezer forint mulasztási bírságot mutat, de a további vizsgálatok miatt ez még több százezer forinttal nőhet.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.21.

Autódiagnosztika hamis szoftverekkel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak feltűnt egy gépjárműdiagnosztikai és járműipariadatbázis-szoftvereket gyanúsan alacsony áron kínáló eladó. A próbavásárláskor kiderült, hogy a zugkereskedő adószám nélkül üzletelt hamis termékekkel, és bevétele után nem adózott. Az eszközöket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.02.27.

Kinek kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie?

Egészségügyi szolgáltatási járulékot annak kell fizetnie, aki nem biztosított, például nincs munkaviszonya és egyéb okból sem jogosult egészségügyi ellátásra. Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) írja elő automatikusan.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2022.07.25.

NAV átutalási útmutató

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) nyilvántartott adó- és vámtartozást minden adózó megfizetheti banki átutalással. Az átutalás teljesíthető belföldi pénzforgalmi- vagy fizetési számláról, de akár az Azonnali Fizetési Rendszer használatával is. A közlemény rovatban mindig fel kell tüntetni az adózó adóazonosító jelét.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2021.05.12.

Egyszerűsödik az áfafizetés az online kereskedelemben

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól. Az Európai unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége megszűnik, de az áfafizetés egyszerűbbé válik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2021.01.29.

Kinek és mit kell tennie, hogy tajszáma érvényes maradjon?

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2019.07.11.

Foglaljon időpontot a NAV ügyfélszolgálataira!

Ha adóügyeit személyesen szeretné intézni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), honlapunkon előre lefoglalhatja az Önnek megfelelő időpontot központi ügyfélszolgálatainkra. Munkatársaink Heves megyében az egri, Eszterházy tér 3-4. szám alatti ügyfélszolgálaton fogadják az időpontra érkezőket.