Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.06.14.

Bingo! Újabb e-cigaretta-árus bukott le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik az ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét. Az újdonságok sem kerülik el a figyelmüket, legutóbb száz Bingo e-cigarettát foglaltak le egy illegális árustól.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.05.07.

Egy nap alatt két „feketén” működő autószervizt fülelt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben. Egy nap alatt két, engedélyek nélkül, „feketén” működő műhely is lebukott. A pénzügyőrök mindkettőben találtak illegális szoftvereket és hamis autódiagnosztikai eszközöket, melyeket lefoglaltak. A szervizek üzemeltetői a becslés alapján hétmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.04.05.

Sorra buktatja le a NAV az illegális e-cigaretta-árusokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétről hétre buktatják le azokat a közösségi oldalakon gyakran álnéven hirdető árusokat, akik a Magyarországon tiltott, ízesített elektronikus cigaretták és egyéb dohánytermékek illegális értékesítéséből próbálnak hasznot húzni.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.03.14.

Érkeznek a gépjárműadós iratok

Folyamatosan érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok. Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, üzembentartói, ugyanis a több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.03.04.

Idéntől plusz egy hónap van a gépjárműadó befizetésére

Március elején érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek. Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai. Több mint ötmillió jármű után – március 15-e helyett – 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, melyről az idén mindenki határozatot kap a befizetési határidő változása miatt.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.15.

Érdemes szerepelni a KOMA-ban

Számos előnyt élvez az, aki szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA). A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hónapról hónapra felülvizsgálja és frissíti a honlapjáról elérhető adatbázist.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.06.

Poco Bar-árust buktatott le a NAV

Csak néhány hete robbant be a köztudatba a Poco Bar nevű, újgenerációs elektronikus cigaretta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai máris lebuktattak egy árust. Az illegális termékeket lefoglalták, az eladó milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.01.22.

Célszerű mielőbb nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Akinek valamilyen kedvezmény jár a személyi jövedelemadóból, annak érdemes már januárban kitöltenie az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatója, kifizetője az adóelőleg kiszámításához mielőbb, már a januári fizetésénél figyelembe vegye a kedvezményeket. A leggyorsabb megoldás az online nyilatkozat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.01.15.

Megújult webes felülettel indul az idei eSZJA-szezon

Elérhetők a friss szja-bevallási információk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A 2023-ra vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkészíti a NAV, de akik ennek ellenére maguk készítik el a dokumentumot, már hozzáférhetnek a korábbinál logikusabb és a kitöltést segítő új funkciókkal kibővített 23SZJA bevallás webes kitöltő programhoz. Az szja-bevallási és befizetési határidő egységes, valamennyi adózó számára 2024. május 21.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.11.14.

Adóköteles bérjövedelem lett a költségtérítésből

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy olyan vállalkozást ellenőriztek, ahol több munkatárs jelentős összegű költségtérítésben részesült saját gépjárművének hivatalos használata miatt. Kiderült, hogy a cég visszaélt a kiküldetési rendelvényekkel, ezért a költségtérítést a revizorok adóköteles bérjövedelemnek minősítették.