Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.14.

Nem bújhat el az árnyékügyvezető sem

A százmilliós adótartozást felhalmozó vállalkozás vezető tisztségviselője mellett az ügyeket a háttérből irányító árnyékügyvezető is felelősségre vonható – állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által indított polgári peres eljárásban jogerősen a bíróság. Az adótartozást a „cégvezetőknek” így magánvagyonukból kell majd rendezniük.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.09.

Kalóz felnőttfilmek számla nélkül

Adószám nélkül seftelt másolt felnőttfilmekkel a fővárosi férfi, online hirdetéseire a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is felfigyeltek. A lebukott kereskedő a mulasztási bírság mellett a szellemi tulajdonjogok megsértése miatt eljárásra is számíthat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2023.12.15.

Sztornószámlák miatti eltérésekre figyelmeztet a NAV

Tipikus hibának számít, hogy a számlabefogadók a sztornózott számlák miatt keletkező, fizetendő adót nem veszik figyelembe, de az is sokaknál okoz problémát, hogy az ilyen sztornószámlák helytelenül szerepelnek az áfabevallásban.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2023.11.03.

„Gyümölcsöző” NAV-vizsgálat

Az Online Számla rendszer adatainak kockázatelemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eltérést talált egy nagykereskedőnél: adózási gyakorlata nem volt összhangban a tevékenységével. A NAV, esélyt adott az önkéntes javításra, jogkövetési vizsgálatban szembesítették a cégvezetőt a feltárt anomáliákkal. 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.31.

Az online számlaadatok is igazolták a láncolatos számlázást

Több mint 600 millió forint adót vallott be egy cég a jogkövetési vizsgálat után. Az Online Számla adatai azonban ennél is messzebbre vezettek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálata, az Online Számla adatai nyomán egy komplett számlázási láncolat működését tárta fel. Ebben olyan cégek működtek közre, amelyek nem végeztek valós gazdasági tevékenységet, feladatuk a fiktív számlázás volt.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.26.

Adózók támogatásával növeli a bevételeket a NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2023.08.09.

Bulletin -Tájékoztató az igazgatóság tevékenységéről

Elkészült a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2022. évi eredményeinek adó- és vámszakmai összefoglalója, a Dél-Budapest illetékességi területére vonatkozó NAV Bulletin.