Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.28.

Szja-szezon: érdemes megvárni a tervezetet

Egyre többen kérnek segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. Érdemes azonban megvárni a bevallási tervezet megérkezését, ez ugyanis nagyban megkönnyíti a hivatali ügyintézést.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024.02.28.

Érdemes szerepelni a KOMA-ban

Számos előnyt élvez az, aki szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA). A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hónapról hónapra felülvizsgálja és frissíti a honlapjáról elérhető adatbázist.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.09.

Átalányadózóknak egyszerűen

2023. október 12-ig egyszerűbben készítheti el adó- és járulékbevallását az az átalányadózó, aki megfelel az egyszerűsített bevallás feltételeinek. Akiknek teljes bevallást kell beadniuk, a teljes 2358-as bevallást is elérik az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA).

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.27.

Az IG01 nyomtatvánnyal bővült az ONYA

Új szolgáltatással bővült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) webes alkalmazása, az Online Nyomtatványkitöltő alkalmazás. 2023. szeptember 1-jétől már az ONYÁN is kérhető adat a NAV összehasonlító értékadatbázisából.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.27.

Mentor Program – segítség az adózásban

A kezdő vállalkozások sokszor nehezen igazodnak el az adózás világában, nekik segít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Mentor Programja. Akik regisztrálnak, egy évig ingyen vehetnek részt a programban és első kézből kapnak választ az adózással kapcsolatos kérdéseikre.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.08.30.

Megelőzhető a baj!

El nem végzett, vagy kontár munka, ki nem fizetett munkabér? Ezek mind megelőzhetők: a leendő foglalkoztató, vagy üzleti partner is ellenőrizhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisában. Itt jót jelenthet, ha nincs találat.