Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.26.

Az Online Számla rendszer adatai buktattak le egy csaló építőipari vállalkozást

Maga gyártotta számlákkal és egy elhunyt személy nevében vett számlatömb bizonylataival próbált adót csalni egy építőipari vállalkozás. A gyanús ügyletek az Online Számla rendszer adataiból kerültek felszínre. A NAV az online számlaadatok mindkét oldalát elemzi és eltérések esetén intézkedik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.24.

Már az ügyvezető sem tudta követni saját ügyeskedését

Az Online Számla rendszer és a NAV egyéb forrásból származó adatai buktatták le azt a társaságot, amelyik bíróságok, egyetemek takarítását, üzemeltetését végezte.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.10.

Nem jött be a napelemes számla

Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját az a gazdasági társaság, amelynél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) áfaellenőrzést végzett, és amely nemcsak az áfaszabályokat próbálta kijátszani, de a járulékokat sem fizette meg az ügyvezető személyes közreműködése után. Az adóhatóság a bírságokkal együtt 25 millió forint megfizetésére kötelezte a céget.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.06.

Túlpapírozták a fiktív fuvarokat

A NAV kiválasztása ezúttal számlázási láncolatba szerveződött vállalkozásokkal kapcsolatban jelzett. A revizorok a vizsgálat során az egyik „láncszem” Közösségen belüli értékesítésénél az áfa-visszaigénylés hátterében lévő áru útját követték.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.10.04.

Milliós bírságot fizetnek a távol-keleti üzletek

Egyre gyakoribb, hogy a távol-keleti üzletek profilt váltanak, tulajdonosi szerkezetük átalakul. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akciósorozata ilyen üzleteket ellenőrzött.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.28.

Áfamegtakarítás fiktív számlákkal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszere azonnal jelez, ha valahol a dolgozókat rövid időn belül tömegesen átjelentik újabb és újabb cégekhez. Így történt ez abban az esetben is, aminek büntetőeljárás lett a vége.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.27.

Ki nyeri a NAV kreatív pályázatát?

Mire költünk a közösből? Egyáltalán miért kell adót fizetni? Mit gondol és mit tud a jövő nemzedéke a közterhekről? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Megosztod? című pályázata a 10–23 éves fiataloktól várja a választ ezekre a kérdésekre. A több mint kétmillió forintos összdíjazású pályázatra szinte bármilyen, adózási témájú kreatív alkotás beküldhető: a képregénytől a TikTok-videón keresztül a mobilappig.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.21.

Érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleinek. Akiknek van ügyfélkapus elérhetősége, azok a tárhelyen, akiknek nincs, azok a postaládájukban kereshetik a dokumentumot.   

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.19.

Az e-építési napló igazolta a gyanút

Számla helyett pusztán átvételi elismervényt adott a bontási munkálatokról az a vállalkozó, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett. A konkrét esetben megállapított mulasztást a cég nem vitatta, de a korábbi ügyleteket igyekeztek eltussolni. Az e-építési napló adatai azonban alátámasztották a bevételeltitkolás gyanúját.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.09.11.

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással.