Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Helyi hírek

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.06.05.

Hatszáz ló eladó: árverésen egy Ferrari

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.06.01.

Adótraffipax – júniustól a kezelőszemélyzet nélküli automatákat ellenőrzi a NAV

A NAV revizorai 2023. június 1-től fokozottan vizsgálják a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket, mint kiderül a legfrissebb Adótraffipaxból a „Kiemelt ellenőrzési témakörök” menüpontban.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.26.

Szerdáig még van idejük a civilszervezeteknek

Hónap végéig kell elszámolniuk a 2021-ben 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek. Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1 százalékos felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig. A NAV elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét, nehogy valamely civilszervezet 2023-ban emiatt essen el a támogatástól.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.23.

Tájékoztatás bevallási határidő meghosszabbításáról

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.23.

Május 23-ig benyújtható az szja-bevallás és az 1+1%-os rendelkezés

2023. május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-rendszerében. A határidő meghosszabbítását a 2023. május 22-ei, KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások lassulása, nehézkes elérése indokolja.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.23.

Akkumulátorok akadtak fenn a NAV ellenőrzésén

Akkumulátorokat gyártott és exportált egy cég, de a termék származására vonatkozó feltételeket nem teljesítette. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezeket a feltételeket is rendszeresen ellenőrzi, és a szabálytalanság miatt bírságot is kiszabhat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.22.

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete. 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.19.

Százmillió forintnyi készpénzből lett osztalékelőleg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai nemrégiben egy olyan vállalkozásnál kopogtattak, amely évi 80 millió forintos árbevétele mellett 2022 végére már 100 millió forintot meghaladó, évek alatt felhalmozott készpénzt tartott házipénztárában.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.18.

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-éig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete. 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023.05.16.

Neked csak egy kattintás, másnak azonban sokat jelent

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.