• A bejelentkezésről szóló információkat az 1. számú információs füzet tartalmazza.

  • Az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez és az állandó meghatalmazás bejelentéséhez hasznos információkat talál a 32. számú információs füzetünkben.

  • Az egyes adózói körök részére biztosított fizetési lehetőségekről és fizetési módok alkalmazásának feltételeiről a 35. számú információs füzetben, illetve a "Ki, hogyan fizethet a NAV-nak?" című tájékoztatóban. A számlaszámokat, melyekre az adót meg kell fizetni, a Befizetési információk menüpontban találja meg.

  • Működésében előfordulhat olyan fizetési nehézség, mely esetben a jogszabályban meghatározott feltételek szerint lehetőség van a fizetési kötelezettség halasztására, részletekben történő megfizetésére, mérséklésére vagy elengedésére. A fizetési kedvezmények igénybevételének feltételeiről részletes tájékoztatást ad a 30. számú információs füzet.

  • Köztartozás-mentességének igazolására az ún. nullás igazolás igénylése helyett célszerű regisztrálni a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA), amelyről részletes tájékoztatót a 37. számú információs füzetben olvashat.

Az adózáshoz kapcsolódó további hasznos információkat tartalmazó tájékoztató füzeteink a NAV honlap Információs füzetek menüpontjából letölthetőek.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal