Ha valaki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, sok más mellett adóügyeit is kényelmesen, sorban állás nélkül intézheti. Tavaly a négy és félmillió bevallóból mindössze 600 ezren küldték egyetlen gombnyomással, elektronikusan adóbevallásukat.

Ügyfélkapu létesítését bárki kezdeményezheti. Nem kell hozzá más, csak egy személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyi igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány). Ezen kívül választani kell egy egyedi felhasználói nevet, illetve e-mail címét is meg kell adni, ahová érkezik az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódja.

A belépés után számtalan ügyet intézhet kényelmesen interneten: sorban állás nélkül beküldheti adóbevallását, válthat vállalkozói igazolványt, megújíthatja forgalmi engedélyét, lakcímigazolványát, adatszolgáltatást tilthat le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új videofilmje ezt a nagyon rövid és egyszerű folyamatot mutatja be. A kisfilmet megtekinthetik az alábbi linken: http://www.youtube.com/watch?v=Sfu4VDPedRw&feature=youtu.be